#et-info-phone { display: none; }
Selecteer een pagina

ik geef jou als ouder van jouw bijzondere & unieke kind weer stukjes vertrouwen in de toekomst.

Want je leven is echt niet voorbij als je kind anders blijkt dan verwacht. 

integendeel!

Het is een begin van een misschien niet altijd makkelijke, maar wel fantastische reis!

Aanbod

VOOR OUDERS EN VERZORGERS

 

Ik ben hard aan het bouwen aan een online inspiratie- en coachingsprogramma. Met praktische tips en oefeningen speciaal voor jou. Hierover binnenkort meer!

Heb je nu al vragen, wil je advies of even van gedachten wisselen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via mail of onderstaand telefoonnummer.
Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

karlijn@downmytribe.nl
06 23 34 88 81

VOOR MEDISCH SPECIALISTEN EN DOORVERWIJZERS

 

Ik geef graag lezingen over wat Downsyndroom écht is, verzorg gastcolleges en forumdiscussies over onderwerpen als counseling rondom prenataal screenen, inclusie en inclusief onderwijs.

Maatwerk nodig of op zoek naar een bevlogen spreker?
Neem dan gerust vrijblijvend contact op via mail of onderstaand telefoonnummer.
Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

contact@downmytribe.nl
06 23 34 88 81

Waarom down my tribe is opgericht

Allereerst vanuit de behoefte om ervaringen te delen over het reilen en zeilen van ons gezin. Ons bijzonder-gewone gezin zeg ik altijd. Ons gezin met drie heerlijke kinderen. Alle drie op hun eigen manier uniek, met hun “eigen-aardigheden”. Ik wil een écht beeld geven van hoe het is om een kind met Down op te mogen voeden. Hoe het is voor broer en zus. Geen sugarcoated verhalen, maar verhalen uit het leven gegrepen. Waarin de mooie maar óók de moeilijke kanten aan bod komen.

Een andere reden dat ik met Down My Tribe ben begonnen, is omdat ik het best wel een zoektocht heb gevonden om onze weg te vinden in alles wat er op ons af kwam. Met name in de periode na de geboorte. Ik had zóveel vragen. Wat is er allemaal mogelijk voor ons en ons kind? Hoe gaat ons leven er uit zien? Kunnen we nog wel op vakantie? Kan ik blijven werken? Wat betekent het voor onze andere twee kinderen? Allemaal vragen die rondspookten in mijn hoofd. En waar ik het antwoord niet altijd op kreeg van artsen, specialisten of andere jonge ouders in onze omgeving. Dat voelde soms best alleen. 

Daarom neem ik pasgeboren ouders aan de hand en geef hen weer stukjes vertrouwen in de toekomst. Want het is gebleken dat dát is waar de meeste jonge ouders zich zorgen over maken: “Hoe gaat mijn toekomst eruit zien?” 

Met Down My Tribe speel ik in op deze behoefte: door te vertellen over onze ervaringen wil ik ouders inspireren en houvast bieden. Hoewel ik natuurlijk niet hun toekomst kan voorspellen – gelukkig maar – of kan zeggen dat alles goed komt, kan ik wel stukjes vertrouwen geven. Dat er naast de zorgen ook heel veel mooie momenten van intens geluk zullen zijn. Dat ze apetrots zullen zijn en de schoonheid van hun kind mogen gaan omarmen. 

En daar komt mijn missie én de reden waarom ik Down My Tribe heb opgericht om de hoek:

Ik ben er van overtuigd dat als mensen met Downsyndroom hun dromen kunnen realiseren en een volwaardige plek kunnen innemen in de maatschappij, de wereld daar een mooiere, betere en vooral leukere plek van wordt

Eigenlijk begint mijn missie al eerder: artsen en doorverwijzers op het hart drukken welke rol ze hebben bij het geven van informatie aan mensen die een kind met Down verwachten. Dat ze compleet counselen, dus niet alleen de klinische kant benaderen of informatie verstrekken die alleen gestoeld is op angst of de meest negatieve scenario’s, zoals helaas nog te vaak het geval is. Maar juíst ook de verhalen van de ervaringsdeskundigen meenemen. Ik lever met Down My Tribe een bijdrage aan het schetsen van een compleet beeld. Zodat ouders die een kindje met Down verwachten een weloverwogen keuze kunnen maken. Wat die keuze ook mag zijn.

Heb je vragen voor Down my tribe? Neem gerust contact op