#et-info-phone { display: none; }

Over ons 

Met Down My Tribe bekrachtigen we jou als ouder van een kind dat anders is dan verwacht. Door je weer wat vertrouwen te geven in de toekomst. Want het is gebleken dat dát is waar de meeste jonge ouders zich zorgen over maken: “Hoe gaat mijn toekomst eruit zien?”

Over mij

Ik ben Karlijn Migo, 45 lentes jong, en een echte schorpioen; als ik me ergens in vastbijt ga ik er ook helemaal voor. Ik ben ambitieus, creatief en soms ook wel een beetje eigenwijs.

Mijn man Oskar en ik runnen samen ons heerlijke, drukke, hectische, niet alledaagse gezin. Dat vergt met enige regelmaat wat van ons als ouders, in termen van flexibiliteit, belastbaarheid en beschikbaarheid.

Ik wil de ervaringen die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan met het opvoeden van een meisje als Lies en haar broer en zus, heel graag delen met de wereld. Waar wij als ouders mee te maken hebben. Wat het anders maakt. Wat het extra bijzonder maakt. Welke hobbels en bobbels we tegenkomen onderweg, en hoe we daar mee omgaan.

Wat ik meebreng in DMT

Gedurende mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan met het vak communicatie, vanuit verschillende invalshoeken en in uiteenlopende rollen. Ik heb ervaren dat échte content het meeste tot de verbeelding spreekt. Dat als je een oprecht verhaal in beeld of in woorden vertelt, dat puur en authentiek is, misschien een beetje schuurt hier en daar, je mensen raakt. Ik wil dat een boodschap raakt, mensen aan het denken zet, in beweging brengt, anders doet kijken naar.

In mijn rol als directeur van een sociale onderneming waar mensen met autisme werden opgeleid tot ICT-er, leerde ik anders te kijken naar mensen om mij heen. Naar welke mogelijkheden er zijn, al lijkt het soms van niet. Ik leerde dat wat de één als een beperking ziet, juist van onmisbare waarde kan zijn. Dat de schoonheid en kwaliteit juíst in imperfectie zit. Maar bovenal leerde ik de betekenis van inclusie. Hoe essentieel het is dat iedereen mee kan doen. Gelijkwaardig is. Waarde kan toevoegen. En hoe dat áltijd bijdraagt aan alledaags geluk.

Met heel veel liefde en toewijding heb ik inhoud gegeven aan mijn werkende bestaan. Totdat ik merkte dat het teveel begon te schuren. Ons gezin vraagt veel van mij als moeder. Met twee kinderen met een chronische aandoening en daarmee een derde met chronisch aandacht tekort, bovenop vijf jaren chronisch slaaptekort, sloeg de balans naar de verkeerde kant door.

Ik kwam steeds meer vast te zitten tussen mijn ambities en de realiteit van ons gezin. Nadat ik in het ziekenhuis belandde met hartklachten voelde ik aan alles: ik wil het zo niet meer. Het roer ging om en ik zei met veel verdriet mijn leuke baan op. 

Maar zoals met alles wat pijn doet, kwam ik daardoor ook tot persoonlijke groei en nieuwe inzichten. Dat was de aanloop naar Down My Tribe. Al mijn opgedane kennis van de afgelopen jaren komt samen in Down My Tribe. Alsof het zo heeft moeten gaan. Ik heb me laten omscholen tot multi-disciplinair therapeut. Daarvoor heb ik inmiddels mijn diploma’s behaald. Zodat ik naast de ervaring die ik opgedaan heb als moeder en vanuit de ontmoetingen met mensen uit de Downgemeenschap, ook de tools in handen heb om mijn cliënten therapeutisch te kunnen coachen en begeleiden.

In 2019 ben ik bestuurslid geworden van de stichting Upside Down. Deze geweldige stichting opgericht door Linda Germs, ook een moeder van een kind met Down, ligt in het verlengde van waar ik met Down My Tribe voor sta: bijdragen aan positievere en completere beeldvorming van mensen met downsyndroom.

Daarnaast zet ik mij met enige regelmaat in voor Stichting Liz. Samen met Esther de Bruijn maak ik me hard voor de inclusie van kinderen met een beperking. Met resultaat! Zo waren we begin 2020 uitgenodigd om in de Tweede Kamer aan te sluiten bij een commissievergadering om te vertellen over het belang van Samen naar schoolklassenHart van Nederland was ook aanwezig om verslag te leggen van wat we in te brengen hadden! (vanaf 6:11 min zijn we in beeld).

Ik ben er van overtuigd dat als mensen met Downsyndroom hun dromen kunnen realiseren en een volwaardige plek kunnen innemen in de maatschappij, de wereld daar een mooiere, betere en vooral leukere plek van wordt.

Op de inspiratiepagina vind je de meest recente verhalen en blogs

O V E R  G E V O E L  – I G

O V E R G E V O E L – I G

O V E R  G E V O E L - I G Vandaag had ik een, hoe zal ik het eens noemen...lastig gesprek. Of misschien is lastig niet helemaal het goede woord. Een ongemakkelijk gesprek, dat dekt de lading beter. Het was eigenlijk de eerste keer dat ik daadwerkelijk de grens...

Van hollen naar stil staan

Van hollen naar stil staan

  Het is een tijdje stil geweest hier. Ik ben een tijdje stil geweest. Begin december besloot ik na een paar maanden heel hard werken en manifesteren, mooie lezingen te hebben gegeven en mooie nieuwe plannen te hebben gemaakt voor Down My Tribe, dat ik de dagen...

GOED GEKEURD

GOED GEKEURD

Pas als we in de auto stappen, voel ik hoe moe ik ben. Aan de vurige blos op de wangen Lies te zien, is het voor haar ook een intense ochtend geweest. We hebben er een ochtend Downpoli op zitten. Een ochtend in Rijnstate Zevenaar, waar alle disciplines in een keer...

TE LAAT

TE LAAT

"Die is te laat..." Even een korte situatie-schets: ik zit op het terras van het fijne koffiebarretje Koen, bij mijn praktijkruimte om de hoek. Eens in de zoveel tijd gun ik mezelf een lekkere lunch, want die hebben ze hier op deze fijne plek in Nijmegen. Vandaag...

Heb je vragen voor Down My Tribe? Neem gerust contact op!

4 + 11 =