#et-info-phone { display: none; }

Dear future mom…

In 2016 werden de kinderen en ik gevraagd mee te werken aan een prachtige bewustwordingscampagne. Het was mijn eerste ontmoeting met Linda Germs van Stichting de Upside van Down. Dat jaar maakte deze mooie stichting ter gelegenheid van Wereld Downsyndroomdag een prachtig filmpje voor toekomstige moeders die een kind met Downsyndroom verwachten. Met als boodschap: we kunnen niet in de toekomst kijken, maar wat we wel kunnen zeggen is dat je trots zult zijn op je kind, dat je iedere mijlpaal , groot of klein, zult vieren. Dat je kind gelukkig zal zijn, naar school kan gaan, vriendjes en vriendinnetjes zal maken, op reis zal gaan en zelfstandig kan gaan wonen. Maar dat je bovenal onnoemelijk veel van hem of haar zult gaan houden.

Een controversieel filmpje zo bleek later. Het originele concept afkomstig uit Amerika genaamd “Dear future mom” werd een internationaal succes. Het raakte op een mooie manier vonden heel veel mensen. In Frankrijk werd het filmpje echter op last van de rechter verboden en moest van het internet worden gehaald. Het zou”ongepast” zijn voor mensen die besloten hadden om hun kind met Downsyndroom niet geboren te laten worden. De wereld op zijn kop als je het mij vraagt.

Het heeft er in ieder geval mede aan bij gedragen dat ik me ging inzetten voor het bestaansrecht en de inclusie van deze mensen met een randje van goud. En dat wij iedere mijlpaal die onze dochter Lies maakte, ondanks haar extra chromosoompje, uitgebreid vieren. Met taart 😉